Catering dla firm i prywatnych klientów

Catering

27-12-2021

Catering dla firm i prywatnych klientów

Impreza firmowa nie może obyć się bez poczęstunku w postaci przekąsek i napojów. Jeżeli spotkanie trwa kilka godzin, zwykle przewidziany jest ciepły bufet z wyborem dań. Przystawki, zupy, dania główne, dodatki, sałatki, surówki i desery wymagają profesjonalnego serwowania. Warto zatrudnić specjalistów, którzy zadbają o każdy szczegół.

Firma cateringowa jest wyposażona w bemary – podgrzewacze, które zapewniają odpowiednią temperaturę dań przez dłuższy czas. Bemary nie wysuszają jedzenia i nie podgrzewają go nadmiernie. To rozwiązanie zdobyło sobie wielu zwolenników i jest szeroko stosowane nie tylko na imprezach firmowych.

 

Catering dla firm i prywatnych klientów

 

Bar przekąskowy i zimne napoje z cateringu

Szwedzki stół to popularna forma serwowania przekąsek dla gości. Wszystkie potrawy są wystawione jednocześnie na dużym stole i gotowe do spożycia przez uczestników spotkania. Obsługa z firmy cateringowej uzupełnia półmiski, które zostały opróżnione. Bar przekąskowy towarzyszy zazwyczaj okazjom, na których podaje się także alkohol. Piwo i wino, aperitif, a także mocniejsze alkohole serwują kelnerzy. Często stosuje się także wystawienie kieliszków napełnionym winem, osobno z białym, a osobno z czerwonym.

Termosy z kawą i herbatą, a także dodatkami do gorących napojów znajdują się na osobnym stole. Obsługa dba o to, aby nie zabrakło mleka do kawy i drobnych ciasteczek do herbaty. Zużyte naczynia są usuwane i zastępowane czystymi.

Catering na wynos

Inną formą serwowania poczęstunku jest catering na wynos. W zależności od rodzaju potraw może być serwowany w jednorazowych pojemnikach, przeznaczonych do żywności lub w innej formie.

Pizzeria dostarcza zamówienie w kartonach i nie ma potrzeby organizowania naczyń, czy sztućców. Wystarczą jednorazowe serwetki i ewentualnie papierowe talerzyki.

W przypadku zamówienia potraw z baru sushi mogą być one dostarczone w bardziej wymyślnej formie i wyglądać niezwykle efektownie. Sushi Master układa rolki na specjalnej konstrukcji przypominającej statek. Jeżeli zamówienie jest duże, statek może przybrać formę kilkupoziomowego katamaranu.

Podobne artykuły